Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Oszustwa na zawodach?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
TomaszZaręba
Nowy

PostWysłany: Sob Maj 17, 2008 10:02 pm
Temat postu: Oszustwa na zawodach?
Odpowiedz z cytatem

Piszę w imieniu mojego brata Grzegorza, uczestnika VI międzynarodowego turnieju szachowego o puchar wójta gminy siatkówka-nowiny.
Problem polega na machinacjach mgr Lucjana Samsona -konsultanta tej imprezy, gdzie w 2004 popełnił kategoryczny pominięciem mojego brata przy ogłaszaniu wyników, choć zajął on pierwsze miejsce, zostało pominięte wręczenie nagrody i złotego medalu przy czym sam pan Samson wzruszył jedynie ramionami.
Dziś wydarzyło się coś nowego. Mój brat pomimo pytań o grupę wiekową do jakiej został przydzielony nie uzyskał żadnej odpowiedzi, obeszło się na wzruszaniu ramion. Zatem trafił do grupy wiekowej do której może dopiero być przydzielony za ponad rok czasu.
Zatem pytanie powstaje kto ustala normy wiekowe i rezultat gry, czy są to Polski Związek Szachowy i sami gracze na nie pracują czy może są od jakiegoś czasu ustawiane przez grono organizatorów?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Strona 1 z 1