Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jak zrobić elo ...
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 4:36 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

upierdliwość niektórych forumowiczów jest nadludzka tzn. Wszystko aby tylko dokopać, zazdrościcie rankingu ( ELO ) czy jak ?!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 6:17 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie zazdrościmy Ci ELO, bo go nie masz, ani mieć od lipca nie powinieneś. Nikt Ci nie dokopuje, jedynie uświadamia, że coś jest nie tak. Całkiem jak w przypadku organizowanego przez Ciebie turnieju.

Podobna sytuacja, tam Twoje świadome działanie doprowadziło do zafałszowania rzeczywistości (drukowanie wyniku), tutaj nieświadomie, pisząc do FIDE, spowodowałeś chyba pomyłkę, która, bez zwrócenia szczególnej uwagi na Twój przypadek, zapewne nie miałaby miejsca. Normalnie z ośmioma partiami nie trafiłbyś na lipcową listę, po dodaniu partii z Rowów debiutowałbyś na październikowej, oczywiście z Elo dużo niższym. Podkreślam słowo "nieświadomie" bo chcę w to wierzyć nie wiedząc przecież, co do nich napisałeś!

W turnieju swoją nieuczciwą postawę tłumaczyłeś tym, że był to turniej Internetowy, w domyśle: nieistotny. W przypadku Elo chodzi nie o jakieś kurnikowe cyferki, ale o ranking prawdziwy. Który, nie wyjaśniając tej sprawy do końca, chcesz zafałszować! Chcesz dostać coś, co Ci się jeszcze nie należy, a Twoja bierność spowoduje zafałszowanie nie tylko Twojego rankingu, też Twoich późniejszych przeciwników Exclamation Dociera to do Ciebie?!

O Twoim internetowym poczuciu uczciwości już mieliśmy okazję się przekonać. Teraz widzimy jak jest z, nazywając to po Twojemu, 'uczciwością realową' Laughing

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 6:23 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

prosze masz emaila jakiego napisałem ( choć nie musiałem go dawać )

Cytat:

Good Afternoon

http://ratings.fide.com/card.phtml?event=1147200

If I will make debut 1678 ELO 1 July 2008 ??

Please, ask about answer

I salute
Michal Kanarkiewicz

Coś jeszcze ?!

Żegnam do... kiedy ?! niewiem, nie warto tracić czasu na głupie przepychanki słowne, w których WIELKI Brain ma zawsze rację...

Spytałem się FIDE czy wejde z M.Pomorza i M.Pruszcza a tu dostałem taką odpowiedź ( którą już znacie )

ŻEGNAM
Powrót do góry

Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 6:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:

If I will make debut 1678 ELO 1 July 2008 ??

Please, ask about answer

To angielskim już się popisałeś Wink co najmniej poziom advance Very Happy

Cytat:
WIELKI Brain ma zawsze rację...

Zawsze to nie, ale dość często, po za tym przeszkadza już głos sumienia
Question Swoją drogą nie wiem czemu, ale przypomina mnie się satyra "pijaństwo". "A więc, bywaj. Bywaj zdrów, a ja... napiję się wódki"

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 9:10 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michale, za dużo bierzesz wypowiedzi "do siebie". Zawsze postaraj się spojrzeć jakby sprawa dotyczyła nie Michała Kanarkiewicza, lecz kogoś innego, kogoś kogo nie znasz. Niech to jest np. znany wszystkim ze skrzynek pocztowych Jan Nowak z Gdańska (hmmm, znowu Trójmiasto - ale pewnie to przypadek, w moim województwie jest z Gdańska, w innym może z Katowic).
I jeżeli "wyjdziesz z siebie" i staniesz obok, to inaczej spojrzysz na to samo.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 10:36 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:
nie warto tracić czasu na głupie przepychanki słowne, w których WIELKI Brain ma zawsze rację...

Pora się obudzić, Michale.

WIELKI Brain dużo może, nie lekceważ go i nie ironizuj. W przypływie dobrego humoru może dać Ci poczuć jak to jest być elowcem, postawić Cię rankingiem na równi z mattihau czy Marcinosem, dmuchnąć pozytywnym wiatrem w żagle przed turniejem, a potem wskazać Ścieżkę Sprawiedliwych. Szkoda że, jak w przypadku swojego turnieju, nie zechciałeś nią podążyć.

Więc sprawdź pocztę. Bo piękny sen właśnie się skończył.

Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 12:28 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Parafrazując jedno z haseł rewolucji francuskiej "łotry stracone, republika triumfuje" Cool Cool Cool

i tyle w temacie " elo Michała"

Powrót do góry

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 7:26 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Michał95 napisał:
nie warto tracić czasu na głupie przepychanki słowne, w których WIELKI Brain ma zawsze rację...

Pora się obudzić, Michale.

WIELKI Brain dużo może, nie lekceważ go i nie ironizuj. W przypływie dobrego humoru może dać Ci poczuć jak to jest być elowcem, postawić Cię rankingiem na równi z mattihau czy Marcinosem, dmuchnąć pozytywnym wiatrem w żagle przed turniejem, a potem wskazać Ścieżkę Sprawiedliwych. Szkoda że, jak w przypadku swojego turnieju, nie zechciałeś nią podążyć.

Więc sprawdź pocztę. Bo piękny sen właśnie się skończył.

Myślałem że masz chodź odrobinę rozsądku, ale jednak nie

Cytat:

Dear Mr Kanarkiewicz,

There's this passage I got memorized. Ezekiel 25:17. "The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is The Lord when I lay my vengeance upon thee."

I been saying that shit for years. And if you heard it, that meant your ass. I never gave much thought to what it meant. I just thought it was some cold-blooded shit to say to a motherfucker before I popped a cap in his ass. But I saw some shit this morning made me think twice. See, now I'm thinking, maybe it means you're the evil man, and I'm the righteous man. And Dr. Dirk J.A. De RIDDER here, he's the shepherd protecting my righteous ass in the valley of darkness. Or, it could mean you're the righteous man and I'm the shepherd and it's the world that's evil and selfish. I'd like that. But that shit ain't the truth. The truth is you're the weak. And I'm the tyranny of evil men. But I'm trying, Michal. I'm trying real hard to be the shepherd.

Gens Una Sumus,
brainw0rker
Powrót do góry

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 7:30 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

nie rozumiem listu, ale wiem jedno, że NIGDY więcej nie dyskutuj z Brainem na jakikolwiek temat, zawsze będzie szukał dziury w całym...

Dla mnie jesteś skończonym idio** !

Zazdrościłeś....no cóż nawet jeśli nie teraz to w październiku wejdę z M.Pruszcza i Rowów

Żegnam wszystkich ( oprócz Braina )
Powrót do góry

Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 8:42 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:

The truth is you're the weak.

Cały tekst jest ważny może, ale powyższe zdanie chyba najważniejsze bo charakteryzujące postawę Michała...

Michał95 napisał:

NIGDY więcej nie dyskutuj z Brainem na jakikolwiek temat, zawsze będzie szukał dziury w całym...

Nikt nie szuka dziury w całym tylko
Brainw0rker napisał:
Teraz widzimy jak jest z, nazywając to po Twojemu, 'uczciwością realową'

Cytat:

Dla mnie jesteś skończonym idio**

Nie no bez komentarza, albo nie z komentarzem będzie. Polecam stronę
www.żal.pl -----> tam idź wylewać swoje "żale"...

Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 9:59 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:
nie rozumiem listu

Mówi się: I don't watch TV.

Reszta to, cytując klasyka, taka oczywista oczywistość, że szkoda klawiatury.

byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 10:26 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wojtzuch napisał:
Michał95 napisał:
nie rozumiem listu

Mówi się: I don't watch TV.

klasyka wg Samuela

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 10:32 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Michał95 napisał:
Zazdrościłeś....

Ty dalej nic nie rozumiesz Shocked

Wierzysz w to, w co chcesz, by było prawdą. Tak mocno, że spodziewałem się, że na forum nie będę w stanie naruszyć tej wiary. Ale żeby drugi mail, z tego samego adresu, w identycznej szacie graficznej, nie otworzył Ci oczu - tego nie przewidziałem. I teraz wygodniej Ci wierzyć, że kabel brain doniósł na Ciebie do FIDE, niż po prostu spojrzeć krytycznie na sytuację i przyjąć rzeczywistość taką, jaką zawsze była... Teraz ja nie mogę uwierzyć! Można li być tak zaślepionym?!

Widać ten numer przerósł nas obu. Ktoś podsunął mi pomysł, żeby w drugim mailu, w uznaniu zasług i nienagannej postawy w turnieju 30'+2'', zrobić Cię FIDE Honorary Arbiter. Dobrze, że się powstrzymałem, bo wycofałbyś się ze startu w MG i awanturowałbyś z organizatorami, że będziesz je sędziował...

Nie będzie Cię na liście od lipca, Michale. I na razie nici z 1800+. W świecie rzeczywistym takie cuda jak w turnieju 30'+2'' się nie zdarzają. Przyjmij to wreszcie do wiadomości i zapamiętaj na przyszłość, że w życiu warto grać fair. Rzadko się na tym traci, ale nigdy nie jest się za to wyśmianym.
A szachy - to nie tylko cyferki przy nazwisku.

Pozdrawiam,
Dr. Dirk J.A. De RIDDER Wink
Chairman of the FIDE Titles and Ratings Committee

Michał95
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 12:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Michał95 napisał:
Zazdrościłeś....

Ty dalej nic nie rozumiesz Shocked

Wierzysz w to, w co chcesz, by było prawdą. Tak mocno, że spodziewałem się, że na forum nie będę w stanie naruszyć tej wiary. Ale żeby drugi mail, z tego samego adresu, w identycznej szacie graficznej, nie otworzył Ci oczu - tego nie przewidziałem. I teraz wygodniej Ci wierzyć, że kabel brain doniósł na Ciebie do FIDE, niż po prostu spojrzeć krytycznie na sytuację i przyjąć rzeczywistość taką, jaką zawsze była... Teraz ja nie mogę uwierzyć! Można li być tak zaślepionym?!

Widać ten numer przerósł nas obu. Ktoś podsunął mi pomysł, żeby w drugim mailu, w uznaniu zasług i nienagannej postawy w turnieju 30'+2'', zrobić Cię FIDE Honorary Arbiter. Dobrze, że się powstrzymałem, bo wycofałbyś się ze startu w MG i awanturowałbyś z organizatorami, że będziesz je sędziował...

Nie będzie Cię na liście od lipca, Michale. I na razie nici z 1800+. W świecie rzeczywistym takie cuda jak w turnieju 30'+2'' się nie zdarzają. Przyjmij to wreszcie do wiadomości i zapamiętaj na przyszłość, że w życiu warto grać fair. Rzadko się na tym traci, ale nigdy nie jest się za to wyśmianym.
A szachy - to nie tylko cyferki przy nazwisku.

Pozdrawiam,
Dr. Dirk J.A. De RIDDER Wink
Chairman of the FIDE Titles and Ratings Committee

I niech nie będzie, nie będę płakał....a Ty jesteś grubo pier******

Cytat:
W świecie rzeczywistym takie cuda jak w turnieju 30'+2'' się nie zdarzają.

Czy ty jesteś głupi czy udajesz?

Cytat:
Przyjmij to wreszcie do wiadomości i zapamiętaj na przyszłość, że w życiu warto grać fair.

co zrobiłem nie fair?

Cytat:

Przeginasz....

Dlatego z łaski swojej zamknij się, nie wtrącaj się w nie swoje sprawy i odpiep** się odemnie wreszcie !!

Teraz proszę administratora az'a tym postem o usunięcie mnie z forum, nie jestem w stanie słuchać tych żenujących żali Braina
Powrót do góry

Vishy
Goniec
Goniec

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 1:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Składam arcyformalny wniosek o dożywotnie zbanowanie Michała95 za złe zachowanie wobec innych, brak kultury osobistej i co najgorsze brak mózgu, przeżartego chorą ambicją

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Strona 6 z 8