petrosjan tak jesteś bardzo przekonany do swojego antywirusa, (bo ma duża wykrywalnosc, czeste uaktualnienia) a wiesz ile z tej twojej wykrywalnosci to falszywe alarmy. Swego czasu kilka miesięcy temu, ściagnąłem paczkę wirusów(trojanów,keyloggerów,expolitów,szkodliwych programów itp. ze strony viruslist miał także opisane tam ile jest dokładnie czego, przeszlo 300MB) cała masę... nagrałem na płyte. Zainstalowalem na nowo system i po kolei instalowalem antywirusy(uaktualnilem bazy) i skanowalem plyte w celu sprawdzenia wykrywalnosci/szybkosci reakcji itp. I co sie okazalo ze Avg,Mks oraz inne darmowe są daleko w tyle, wykyrwaly pliki .vbs oraz inne jako falszywe alarmy, które nie były wcale zainfekowane!
Takze twoj post odnosnie tego, że czasopisma są naciagane i pisza pod siebie jest nie prawdziwy
Ba programuję trochę w C++/C#/Java/ i powiem Ci,że mogę w 1 minutę napisać Ci skrypt w notatniku, który jak uruchomisz u siebie na komputerze, wyskoczy ci BSOD a wszystko będzie to spowodowane twoim świetnym antywirusem.
Także zakup na 10lat jeszcze licencję na MKS, przyda się Ci na pewno
Dwa wejdź przykładowo na stronę MKS lub Kaspersky Nod32 i zobacz wyróżnienia/Nagrody od różnych światowych koncernów.
Jeśli dalej cię to nie przekonuje to życzę miłego spędzania przy komputerze.