| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
GutsMuths Nowy

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 11:48 am Temat postu: Pekin 2008 |
|
|
|
Tak sobie oglądam igrzyska i zastanawiam sie czy to świat poszedł tak bardzo do przodu czy polscy sportowcy się nie rozwijają
Szczególnie widoczne jest to w pływaniu. Jeszcze niedawno byliśmy jedną z potęg w tym sporcie, a w Pekinie nawet bronzu nie zdobylismy. Co prawda wśród mężczyzn Phelps rządzi i dzieli( swoją drogą chłopak jest niesamowity, w wieku 23 lat zostac olimpijczykiem wszechczasów) to u kobiet nie ma takiej dominacji, a mimo to nasze dziewczyny nic nie zdziałały.
W innych dyscyplinach też kiepsciutko, faworyci zawodzą na całej linii. Co stało sie z Miarczyńskim, czy Gruchałą?
O powtórce medalowej z Aten można już zapomnieć, ale mimo tego wciąż jestem dobrej myśli. Licze że medal zdobędą siatkarze albo ręczni, a może oba zespoły  Byłoby fajnie.
A tak wogóle dlaczego nie ma szachów na igrzyskach? to też przecież jest sport. _________________ I'm a passenger |
|
| Powrót do góry |
|
don Pablo Pion

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 2:30 pm Temat postu: |
|
|
|
Mnie to "zastanawiają" Chińczycy. Jak niegdyś Rosjanie.
Oglądałem o przygotowaniach Pekinu na igrzyska. Z racji olimpiady tysiące ludzi straciło i tak mizerny dach nad głową. Moim zdaniem ci, którzy przyznali Chinom igrzyska powinni się leczyć.
| Cytat: | | A tak wogóle dlaczego nie ma szachów na igrzyskach? to też przecież jest sport. |
Bo Chiny by za cholere złota nie zdobyły  |
|
| Powrót do góry |
|
czarnylord23 Nowy

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 2:57 pm Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | | Z racji olimpiady tysiące ludzi straciło i tak mizerny dach nad głową. Moim zdaniem ci, którzy przyznali Chinom igrzyska powinni się leczyć. |
I jeszcze to co się dzieje w Tybecie...
| Cytat: | | Licze że medal zdobędą siatkarze albo ręczni, a może oba zespoły Byłoby fajnie. |
W piłce ręczenj wsyzstko może sięzdarzyć (-patrz chociażby Polska:Hiszpania), więc mają szanse wygrać, jak i odpasc w ćwierćfinale. A siatkarze, to mają sznase i na złoto. Gdyby wygrali ten pierwszy seet z Brazylią dzisiaj, na pewno zagraliby później 2 razy lepiej...
| Cytat: | | tak wogóle dlaczego nie ma szachów na igrzyskach? to też przecież jest sport. |
Teoretycznie tak, ale niektórym cięzko byłoby to uznać. Pamiętam, jak w 1 gimnazjum miałem same 5 i pani mi nie chciała postawić 6, choć byłem w reprezentacji szkoły na mazowieckich mistrzostwach drużynowych gimnazjum... _________________ Czarne górą! ^^ |
|
| Powrót do góry |
|
don Pablo Pion

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 5:09 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja jestem w mojej szkole propagatorem szachów, i jeśli ktokolwiek mi zarzuci, że szachy to nie sport ja już wiem co odpowiedzieć, podaje definicję sportu, rodzaje i przykłady  wraz z odnośnikami do internetu
Gdzieś mi się obiło o uszy w klubie, że ktoś mówił coś o planach dołączenia szachów do igrzysk olimpijskich, ale nie jestem pewien co mówili dokładnie.
Pozdrawiam, don Pablo |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 7:27 pm Temat postu: |
|
|
|
| czarnylord23 napisał: | | W piłce ręczenj wsyzstko może sięzdarzyć (-patrz chociażby Polska:Hiszpania) | Lub | Cytat: | | Polacy pokonali broniących tytułu mistrzowskiego Chorwatów 27:24 |
_________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
rafan Nowy

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 10:36 am Temat postu: |
|
|
|
| don Pablo napisał: | Mnie to "zastanawiają" Chińczycy. Jak niegdyś Rosjanie.
Oglądałem o przygotowaniach Pekinu na igrzyska. Z racji olimpiady tysiące ludzi straciło i tak mizerny dach nad głową. Moim zdaniem ci, którzy przyznali Chinom igrzyska powinni się leczyć.
| Cytat: | | A tak wogóle dlaczego nie ma szachów na igrzyskach? to też przecież jest sport. |
Bo Chiny by za cholere złota nie zdobyły  |
1. Pomijajac prawa czlowieka czy kwestie Tybetu-caly swiat handluje i robi biznes sprzedajac tak swoje produty jak cieple buleczki. Wiec co za hipokryzja? Czyzby biznes to biznes? Oj chyba tak
2. MKOL to sam szczyt hipokryzji. Ci sami ludzie ktorzy 7 lat temu dali Pekinowi olimpiade teraz sa pierwsi w krytykowaniu-jakby Chiny w 2001 i te obecnie sie rozniliy.
3. Tybet-ile sie o nim mowi a czy ktos slyszal do dozaniach niepodleglosciowych innych prownicji? Nie. Dali chinczykom olimpiade aby w ten sposob sobie ukladac stusunki z tym krajem podebnie zreszta jak dali im Expo 2012-Wroclaw byl bez szans...
4. Szachy zostaly uzanane przez MKOL jako sport juz w 2000 roku ale kolejka jest duza-sa i inne sporty w kolejsce, poza tym sachy maja swoje olimpliady i to co 2 lata.
5. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 2:47 pm Temat postu: |
|
|
|
Dokończę punkt 5.
5. Szachy (podobno) mają być na olimpiadzie zimowej (tylko na której?) _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
GutsMuths Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
PatPac the master Goniec

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 12:23 pm Temat postu: |
|
|
|
| GutsMuths napisał: | Doszedł kolejny fenomen sportu-Usain Bolt...
Ciekawe czy jak ktoś poprawi jego wyniki na 100 i 200 to będe jeszcze żył
Szkoda tylko siatkarzy i ręcznych...  |
Myślę że albo niedługo, albo urodził się jakieś parę miesięcy temu, przy dzisiejszych metodach supersportowcy jak Bolt będą wyrastali coraz częściej. |
|
| Powrót do góry |
|
PatPac the master Goniec

|
|
| Powrót do góry |
|
|