Pozwólcie zatem "Myly Państwo", że się wyłamię i dla odmiany odpowiem Janczewskiemu na pytanie.
Te wykłady to "chwyt marketingowy", inaczej mówiąc są to próbki wybrane z różnych FritzTrainerów.
Co prawda jest tego mnóstwo, bo mamy tu w sumie 32 szt. solidnych wykładów tyle, że po jednym skromniutkim materiale z każdego opracowania "wielkich" wykładowców Chessbase.
Co za tym idzie przedstawiony jest jedynie fragment jakiegoś tam zagadnienia (najczęściej konkretnego otwarcia), a resztę trzeba sobie dokupić (dla zachęty podane są linki do sklepu Chessbase ).
Dla tych co potrafią szprechać po niemiecku, na płycie są jeszcze podobne próbki niemieckich speców i nieocenionego Daniela Kinga dowcipkującego po niemiecku właśnie.
Jest także kurs dla początkujących by Andrew Martin, ten sam, który Chessbase tłucze bodajże od dziewiątki.
Ale, ale ... W Twoim przypadku Krzyśku, nauka absolutnie nie idzie w las Ładnie to tak nokautować forumowicza?
PS.
Sam tego Fritza w łapach nie miałem, przekazałem Twoje pytanie dalej i uzyskałem taką oto odpowiedź
A ja znowu swoje ma ktoś to cudo, wie co tam jest, czy te 14 godzin video to pełne lekcje, czy reklamówki
To sa pelne filmy, najczesciej 20-45 minutowe, podzielone na dwa bloki: angielski i niemiecki. Dostepne sa wersje po:hiszpansku ( tez znam ) i niderlandzku. Zalezy jakie jezyki sie wybierze u producenta. Ja dostalem prosto z Hamburga.
Wyklady prowadza¨Kasparow, Shirov, Kraminik i inni.
Na pytanie pana Janczewskiego niestety nie znam odpowiedzi więc chce go przeprosić za podniesienie ciśnienia.
Spokojnie, nic sie nie stało, ciśnienie nie skoczyło za bardzo, jeszcze żyję
bigran napisał:
Te wykłady to "chwyt marketingowy", inaczej mówiąc są to próbki wybrane z różnych FritzTrainerów.
Dzięki wielkie, tak sobie myślałem, że to chwyt. Pytałem, uparcie, bo chcę dokupić jeszcze trochę FritzTrainerów, a tu bomba Fritz 11 zawiera 14h wykładów, dostęp do playchess kończy mi się w maju, zatem w kolejności pierwsze byłyby FritzTrainery, a może do tej pory stanieje F11. I byłem w kropce, bo co jeśli szacowna firma dołożyła pełne wykłady, co jeśli zdubluję?, wydam niepotrzebnie kaskę. Teraz, mając jasność, wiem co robić, jeszcze raz dzięki za miłe słowa również
rafan napisał:
To sa pelne filmy, najczesciej 20-45 minutowe, podzielone na dwa bloki: angielski i niemiecki. Dostepne sa wersje po:hiszpansku ( tez znam ) i niderlandzku. Zalezy jakie jezyki sie wybierze u producenta. Ja dostalem prosto z Hamburga.
Wyklady prowadza¨Kasparow, Shirov, Kraminik i inni.
Otóż to, pełne filmy nie znaczy pełne wykłady, tak było w F8 i F10, czyli nic się nie zmieniło pod tym względem w porównaniu z wcześniejszymi wydaniami, za wyjątkiem ilości, ale to zrozumiałe, przecież liczba FritzTrainerów również wzrosła i nowe produkcje także należało zareklamować.
Powiem tak posiadam Fritza 11 i zawiera on:
14h bardzo dobrze opisanych różnych zagadnień, partii, wskazówek oraz cenny rad i błędów popełnianych przez ludzi, które moim zdaniem warto zobaczyć i samemu się przekonać, przez takich arcymistrzów jak(m.in. Garri Kasparow, Władimir Kramnik, Wiktor Korcznoj i Aleksiej Szirow)
Nie mam zamiaru promować Fritza 11 ale takie jest moje zdanie
Odpowiedź na swoje pytanie, otrzymałem już w innym wątku, i całe szczęście, bo Twoja odpowiedź nie zawiera żadnych informacji dotyczących w/w pytania, gdy je pisałem, wydawało mi się, że jest postawione w sposób łatwy do odczytania, zrozumienia i odpowiedzenia, okazuje się że jednak nie.
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 9:03 pm Temat postu: Fritz 11 - ranking
Mam takie pytanie do uzytkowników Fritza 11. W grze rankingowej jest mozliwość ustawienia mocy Elo przy opcji "uwolnienie" u mnie np. na 3751. Chyba to jest absurd, taki ranking! Najciekawsze jest to, że w grze rankingowej przy maksymalnej mocy dostaje się również punkty za porażkę. Nawet jak się od razu po pierwszym ruchu gracz podda, to i tak jego ranking rośnie o jakieś 30. W ten sposób bardzo szybko można dojść do wysokiego rankingu, wygląda, że jest tu coś nie tak. Czy ktoś potrafi mi to wytłumaczyć?
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 7:53 pm Temat postu: Fritz 11 i współrzędne w 3D
Witam serdecznie wszystkich wielbicieli królewskiej gry.
Na wstępie (być morze lamerskie pytanie ale Fritza mam dopiero od wczoraj) - Czy komuś udalo się na szachownicach 3D wyświetlic współrzedne ? (w Chessmasterze 10 nie ma z tym problemu ).
Udało się może komuś wygrać albo zremisować z Fritzem 11, na pełnych możliwościach w grze rankingowej? Mi udało się 2 razy zremisować uczciwie, a raz po niesłychanie długich przebojach, przy cofaniu całych serii wariantów, udało mi się jakimś cudem znaleźć sekwencję wygrywającą. Pochwalcie się swoimi zmaganiami z Fritzem 11.