| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
hiisi Nowy

|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 12:05 pm Temat postu: Program do gry z możliwością zapisu... |
|
|
|
Witam,
Potrzebuję programu do gry z możliwością zapisu stanu partii i możliwością połączenia się z graczem poza siecią LAN.
Potrzebuję rozegrać partię krakowsko-warszawską,
a wymiana maili z ruchami jakoś nie za bardzo nam pasuje?
Zna ktoś taki programik?
Rzeczą absolutnie drugorzędną jest oprawa graficzna.
Dziękuję |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 12:34 pm Temat postu: |
|
|
|
Jakiś darmowy serwer dostępny poprzez przeglądarkę odpada? |
|
| Powrót do góry |
|
hiisi Nowy

|
Wysłany: Sob Lip 16, 2005 12:37 pm Temat postu: |
|
|
|
Możemy chcieć przez browsera ale musi być możliwość zapisu partii, i ewentualnego wykonywania ruchu jeśli przeciwnik nie jest on-line |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
hiisi Nowy

|
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 7:23 am Temat postu: |
|
|
|
www.sachy.sk okazał się być strzałem w 10.
Dziękuję |
|
| Powrót do góry |
|
kedzier15 Goniec

|
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 3:29 pm Temat postu: |
|
|
|
Tpp tu takie pytanie do ciebie co sądzisz o serwerze tym rosyjskim dobry jest chciałbym go wypróbować lecz no wiadomo nie znam rosyjskiego więc nie chcę kota w worku chciałbym się dowiedzieć jakieś zalety czy może wady. |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 6:37 pm Temat postu: |
|
|
|
Wiem, że nie jestem tpp  ,ale co mi tam...
Same zalety, grafika prosta, ale przejrzysta. Poziom graczy dopasowany do Twojego, tam się gra przede wszystkim turnieje 4rywali+ty czyli 5, 6rywali+ty czyli 7. Możesz przyłączyć się do turnieju o określonym przez twój ranking poziomu. Po przetestowaniu sachy.sk, gameknot i igame.ru powoli kończę partie na dwóch pierwszych i zamykam tam swoją działalność. Okazało się, że nie daję sobie rady z poważnym podejściem do 32 korespondencyjnych partii naraz  . Zacząłem grywać to jako blitz, a przecież to korespondencja... stąd rezygnacja z sachy i gameknot'a, pozostaję przy igame.ru bo i ludzie tam podchdzą poważniej do gry, myślą zazwyczaj tyle ile mogą(nie grają w tempo czyli natychmiast, co często zdarza się na sachy i gameknot), ogólnie jest tam bardziej stonowanie, bardziej dostojnie i bardziej szachowo. Na sachy.sk żeby brać udział w turniejach musisz wykupić cośtam(czyli płać). Gameknot jest też całkiem mocno obostrzony(jak zapłacisz to będziesz mógł grać w drużynach).
Na igame.ru i w turniejach i w drużynach(jak Cię przyjmą) możesz uczestniczyć, a turnieje to bardzo fajna rzecz  .
Moim zdaniem po uporaniu się z językiem igame.ru oferuje już tylko same plusy a i wykupienie full serwisu(czyli wszystkich możliwych bajerów) jest tu najtańsze w porównaniu do sachy i gameknot'a.
To oczywiście tylko moje marne prywatne zdanie.
Przpraszam tpp, że się wtrąciłem
Pozdrawiam
Krzysiek J. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 6:50 pm Temat postu: |
|
|
|
www.iGame.ru
zalety
(+) szybki transfer (tryb tekstowy strony)
(+) cykliczne turnieje kołowe indywidualne (5 lub 7 osób)
(+) drużyny
(+) dobrzy zawodnicy (wychowankowie radzieckiej szkoły szachowej, ale sąi słabi bo początkujący)
wady
(-) tylko po rosyjsku
(-) ograniczenia dla darmowców (ale to normalne)
(-) brak samoczynnego odświeżania nieużywanej strony
(-) nie wiadomo kto jest zalogowany (są tylko wskazówki, kto był ostatnio i po jakim czasie)
(-) trochę kłopotliwe (wg mnie) podawanie o czasie do końca posunięcia
(-) przy rejestracji należy usunąć lub zmodyfikować antyspam w poczcie gdyż serwer przesyła hasło wstępne, a w temacie używa znaków cyrylicy, których nie odczytując antyspamy uważają za spam (niektóre serwery dają taką pocztę do folderu [spam], a inne (interia) przy złej konfiguracji (ale domyślnej) kasują go nie informując adresata (czyli oczekującego na hasełko).
mam nadzieję, że to wszystko co zauważylem
w razie kłopotów to PW lub gg (ewentualnie e-mail) _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
kedzier15 Goniec

|
Wysłany: Pon Lip 18, 2005 9:57 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja mam takie małe pytanko wszedłem tam cudem się zarejestrowałem ale...
Jak zmienić hasło na normalne ?
Co to znaczy nic nie umiem po rosyjsku ?
О сайте ; Библиотека ; Играть ; Профиль ; Команды ; Актив ; Форум ; Помощь ; Оплата ; Ваш блокнот ; Выход ( wydaje mi się że to jest wyloguj bo naciskałem i wyskoczyło mi z konta)
Ogólnie pierwsze wrażenie nie jest takie złe lecz... Ta cyrylica prosze kogoś o przetłumaczenie lub chociaż pomoc jak zacząć grać...
Chciałbym zagrać z kimś ze wschodu jak tam grają albo jakieś fajne turnieje bo zrozumiałem że są za darmo i jeszcze chciałem się dowiedzieć co należy wykupić żeby mieć pełny dostęp i na czym on polega. |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 8:02 am Temat postu: |
|
|
|
Łap mnie na gadu razem coś na tę cyrylicę poradzimy
Pozdrawiam
Krzysiek J. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 12:45 pm Temat postu: |
|
|
|
О сайте ; info o serwerze
Библиотека ; 'biblioteka' jak w bibliotece różne artykuły, opisy turniejów ...
Играть ; a tutaj możesz grać swoje partie
Профиль ; twój profil (możesz zmienić hasło w 2 linku 2 podmenu 'dane')
Команды ; drużyny
Актив ; np. głosowania, ankiety
Форум ; 'forum'
Помощь ; pomoc (oczywiście po rosyjsku)
Оплата ; opata (co za co ile oraz jak)
Ваш блокнот ; notes (można pisać do 2kB)
Выход ( wydaje mi się że to jest wyloguj bo naciskałem i wyskoczyło mi z konta) masz rację 'wychod' = wyjście _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
jania Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
kedzier15 Goniec

|
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 2:29 pm Temat postu: |
|
|
|
A ja patrzyłem antywiruskiem i nic nie ma ...Coś nie tak u ciebie lub mam starą bazę. |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 3:36 pm Temat postu: |
|
|
|
Od wejścia na główną? Wchodzę, nic. Mam najnowszego NOD-a, konto użytkownika z ograniczeniami, maks. ustawienia, IMON włączony.
Może to kwestia przeglądarki... Sam mam Operę, ale ta ściąga tak czy inaczej wszystko do cache'u i alarm musiałby się podnieść. Chociaż kto wie... |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Wto Lip 19, 2005 4:15 pm Temat postu: |
|
|
|
To mogą być reklamówki a nie wirusy.
Moje 3 programy antywirusowe siedzą cicho. Również antyszpiegi (spyware). _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
|