Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Program do gry z możliwością zapisu...
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Wto Lip 19, 2005 4:19 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Więc wątpie może otwierałeś 2 strony na raz czy co i ci wirus wyskoczył nie wiem. Tak mi się zdaje sprawdź jeszcze raz i wrzuć może jakiegoś linka do Print Screen . To się zobaczy pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 7:31 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A nie masz przypadkiem w antywirze ustawionej alergii na cyrylicę? Very Happy
W niektórych antywirach, firewallach domylśnie są ustawiane alergicznie na znaki chińskie, arabskie, cyrylicę ogólnie krzaczki, a może to antyspamy były Surprised
Sam już nie pamiętam... pod linuxem nic złego mi od dłuższego czasu nie wyskakuje Very Happy
Pozdrawiam
Krzysiek J.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 7:52 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To dlatego mówię daj Print Screen lub napisz co to za wirus niby ci wyskoczył może to jakiś nowy i mi anty nie wykryje choć wątpię troszkę no ale ok . Może właśnie tak jak Janczewski mówi z tą cyrylicą choć ja z takim czymś się jeszcze nie spotkałem . Jednak kiedyś zarejestrowałem się chyba na jakimś zagranicznym serwerze przysłali mi email i do spamu poszło nie wiem czemu ...Może właśnie twój antywirus coś tak traktuje tę stronę.
Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 9:49 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Z drugiej strony... Często jest tak, że próby instalacji czegoś tam mają miejsce losowo, nie zaś przy każdym wejściu każdego użytkownika. Inna sprawa, że to mogła być heurystyka. Nowy NOD ma ją w zaawansowanym trybie włączoną domyślnie (wcześniej była podstawowa, a tę mocniejszą trzeba było włączyć) i alarm - na podstawie zachowania, nie sygnatury - może być fałszywy.
Powrót do góry

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 12:16 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No i raczej tak mi się zdaje wchodziłem kilka razy na tę stronę później sprawdzałem na antywirusie kompa i już tak z 3 razy i nic ani jednego ...Więc ja wciąż wątpię . Jednak instalowanie tego czegoś tam nie wybiera przecież losowo co jest zapisane w html komputer odczyta każdy przecież...I np. włączy ci się jakieś okienko jeden naciśnie tak drugi nie i to tylko w tym różnica.
Powrót do góry

jania
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 12:25 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Widocznie wystąpił jakiś błąd w tedy bo teraz wchodze na tą strone i już powiadominie o znalezieniu virusa nie wyskakuje. A może w tedy była jakiś błąd na stronie.

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 12:29 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Spoko jania dzięki za wiadomość już myślałem że to na parwdę wirus...Ale tylko tak przez chwilkę Tpp ma 3 antywiry nic mu nie wyskoczyło .(Jednak używanie więcej niż jednego w tym samym czasie może doprowadzić do błędnego działania systemu itp. itd...)
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 2:15 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

kedzier15 napisał:
Ale tylko tak przez chwilkę Tpp ma 3 antywiry nic mu nie wyskoczyło .(Jednak używanie więcej niż jednego w tym samym czasie może doprowadzić do błędnego działania systemu itp. itd...)
Może doprowadzić do zawieszenia systemu już przed pełnym uruchomieniem. (jak ktoś nie zna DOSa to może mieć wtedy kłopoty). Dlatego muszą one pracować samodzielnie. Czyli uruchamia się jeden, póżniej (ja następnego dnia, a właściwie przed wyłączeniem kompa zmieniam autostart w msconfig), drugiego, itd. itp.
Już pisałem, że tpp Evil or Very Mad

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 4:09 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Janczewski napisał:
Na sachy.sk żeby brać udział w turniejach musisz wykupić cośtam(czyli płać).
{...}
Przpraszam tpp, że się wtrąciłem Smile
Na sachy.sk można grać w darmowych turniejach organizowanych co około 2 miesiące (kołowe, eliminacje, finał), są też "inne szachy" jak "z monetą", fischera (no i ich mieszanka).
Nie trzeba przepraszać, dzięki za pomoc (i inne spojrzenie, a to jest bardzo ważne).

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 4:14 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Linki do ekranów z instrukcją i tłumaczeniem www.iGame.ru
[url=http://tpp.fm.interia.pl/rysunki/ruska/start.gif]
start po logowaniu[/url] (pierwsze uruchomienie po rejestracji)

zobacz turnieje
można zobaczyć oferowane turnieje cykliczne i się do nich zapisać (lub nie), oczywiście jak limit partii jest odpowiedni

zapisz się do turnieju
Zapisanie do turnieju (po kliknięciu na czerwony napis - zaznaczony;
tabela turniejowa wybranego turnieju;
ikonki aktywności na serwerze Shocked

graj (jak się wykonuje ruchy)
tutaj instrukcja łopatologiczna (krok po kroku) Rolling Eyes

Ostatnio zmieniony przez tpp dnia Sro Lip 20, 2005 4:30 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 20, 2005 4:22 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Losowo w tym sensie, że co któreś wejście. Sprawdzałem przy okazji na pewnej "testowej" stronce.

A kilka AV to tylko kwestia ich zachowań. Niektóre się nie gryzą, niektóre gryzą. Sam przez pół roku miałem NODa i avasta, oba w trybie autoochrony i problemów nie było żadnych. Z kolejną wersją avasta zaczęły się, choć ktoś pisał mi, że wystarczyło przeinstalować NODa...
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Strona 2 z 2