Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Problem z utworzeniem leg. kopii progr. z rodziny Chessbase

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
ExpertChessbase
Nowy

PostWysłany: Wto Lip 26, 2005 10:16 pm
Temat postu: Problem z utworzeniem leg. kopii progr. z rodziny Chessbase
Odpowiedz z cytatem

Kupując programy szachowe z rodziny Chessbase ( Fritz , Junior , Shredder itd...) , chcemy aby oczywiście aby nasza płytka wkładana do napędu zawsze działała bez zarzutów ale oczywiście zawsze tak nie jest , często się zdarza że płytka jest zarysowana i niestety komputer odmawia nam odczytu takiej płytki , wypadałoby zatem zrobić legalną kopię takiej płytki zanim dojdzie do tak nieszczęsnego rozwoju wydarzeń opisanych powyżej , niestety występuje problem z utworzeniem legalnej kopii kupionego produktu , na przeszkodzie stoi jeden nieszczęsny plik ale jak sie okazuje bardzo ważny , możemy go oczywiście pominąć w czasie kopiowania ale niestety nasz programi szachowy nie będzie działał właściwie Sad , spróbujcie skopiować całą legalną płytke na waszego twardziela , niestety będzie problem Wink , jeśli ktoś z Was wie jak to zrobić to napiszcie Twisted Evil . Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 27, 2005 12:23 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Na ogół takie problemy rozwiązywałem przez programy tworzące tzw. wirtulane napędy. Imitują one prawdziwy CD rom tworząc wierną kopię programu. Wszystko jest zpisywane na dysku twardym.
Niestety dawno tego nie stosowałem i nie wiem czy dzisiejsze programy nie mają zabazpieczeń które na to nie pozwolą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 27, 2005 7:04 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kopie można zrobić i chyba kto potrafi to jedną robi posiadając oczywiście obok kopii na półce pod ręką oryginał.
A kto nie potrafi kopii zrobić to powstaje pytaje a po co mu to Question
Programy ze stajni CB proszą o włożenie płytki na samym początku i potem kilka może razy by w końcu dojść do bardzo rzadkiej częstotliwości.
Zatem rozsądne używanie płytki i rzadka częstotliwość wykonywanej czynności powinny być gwarantem, że się płytki nie zniszczy.
Ot i cała tajemnica Smile
Pozdrawiam
Krzysiek J.
Powrót do góry

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 27, 2005 9:45 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Janczewski napisał:
Programy ze stajni CB proszą o włożenie płytki na samym początku i potem kilka może razy by w końcu dojść do bardzo rzadkiej częstotliwości.
Zatem rozsądne używanie płytki i rzadka częstotliwość wykonywanej czynności powinny być gwarantem, że się płytki nie zniszczy.
Ot i cała tajemnica Smile
Świeta racja. Ja skopiowałem sobie bazę partii oraz drzewo wariantów na twardziela i dzięki racjonalnemu używaniu ciągle mam sprawną oryginalną płytkę fritza 5.32 Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 27, 2005 11:07 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Janczewski napisał:

Akurat instalowałem GUI Ósemki na oryginalnej Siódemce, więc nawet nie wiem, czy działa i u mnie (bo teraz w ogóle nie prosi). Dlaczego nadzieję? Ano Chessmaster 10 ma coś takiego, że prosi raz na kilkadziesiąt włożeń lub raz na dwa tygodnie --- niestety, teoretycznie, bo u mnie prosi za każdym razem.

Może to kwestia konta z ograniczeniami (na którym zresztą nie potrafił utworzyć konta na serwerze, nie mogąc czegoś zapisać na C)? Kurczę, muszę spróbować włożyć kopię ściągniętą w oczekiwaniu na dostawę oryginału Very Happy
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lip 27, 2005 3:57 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Chessmaster jest wredny Sad
Wersja CM9000 zawsze wymagała włożenia płytki Shocked
Te sprawy leczą dopiero "crack'i" Sad
Niestety w CM9000 i wyraźnie w wyższych numerkach tak jest. Trochę to do diupy producent wymyślił Sad
Renomowany CB potrafił dać nam spokój i poczucie własności(wartości naszych wydanych pieniędzy) a CM tego nie potrafi Sad
No to niech się WALI Exclamation Exclamation Exclamation
I niech się nie dziwi, że ludzie to @#$%$$##@
Pozdrawiam
Krzysiek J.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Strona 1 z 1