Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Silniki chessbase

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 08, 2007 4:28 pm
Temat postu: Silniki chessbase
Odpowiedz z cytatem

Było mi sie udało ostatnio wizytować naszych zachodnich sąsiadów słynących ze stajni CB Wink
Nawet nie wiem jak to się stało, ale stałem się szczęśliwym posiadaczem "Shredder 10 Sonderedition" a tuż po powrocie zupełnie nie rozumiem dlaczego, pewnie to zasługa Darmika, stałem się właścicielem "Fritz'a 10PL". O szczęściu już dosyć, teraz trochę o zagadakowej zagadce.
Otóż "Shredder 10 doskonale współpracuje zarówno z Fritzem 10, jak i z Chessbase Light 2007, oczywista chodzi mi o używanie silnika pod w/w powłokami, a "Fritz10PL" wredny jest i współpracuje tylko sam ze sobą Laughing
Zaglądam do katalogu "Engines" i cóż widzę? Otóż nie widzę silnika "Fritz10" no to jak myślicie, gdzie "Oni" toto wsadzili Question
Trochę szkoda, bo wychodzi na to, że F10 z ChessBase nie bedzie współpracował, a może znacie jakieś pomocne czary-mary Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 08, 2007 8:07 pm
Temat postu: Re: Silniki chessbase
Odpowiedz z cytatem

Janczewski napisał:
Zaglądam do katalogu "Engines" i cóż widzę? Otóż nie widzę silnika "Fritz10" no to jak myślicie, gdzie "Oni" toto wsadzili Question

"szukajcie, a znajdziecie (...) Każdy bowiem, (...) kto szuka, znajduje" (Mat. 7,7-8 ) Wink

C:\Program Files\Common Files\ChessBase\Engines

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Maj 08, 2007 8:16 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Acha, szukaliśmy i znaleźliśmy tam gdzie podpowiedź prowadziła, tylko niewiele to pomogło, ni jak nie che toto działać pod innymi wywłokami, czyli mówi stanowcze nie dla chessgui9 i dla chessbase light 2007. Crying or Very sad

PS. obrazek zmień już nie Exclamation Question Idea
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Sie 06, 2007 4:31 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Fritz mówi tak dla Chessbase Light 2007, ale dopiero od wersji Premium czyli za około 160PLN, no może nieco mniej.
Panowie handlarze ma ktoś w swojej ofercie klucz aktywacyjny do CBL2007Premium czy jednak trzeba sobie specjalnie konto zakładać?
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Strona 1 z 1