Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

A to ja wlasnie
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Gru 27, 2007 7:21 pm
Temat postu: A to ja wlasnie
Odpowiedz z cytatem

Najpierw przegrywam gładko z 1280 na kurze, żeby potem dowalić prawie pomarańczowemu Very Happy.

JJThompson
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Gru 27, 2007 7:25 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Specyfika kury.

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Gru 27, 2007 9:56 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A wiecie w jakim momencie dałem mu mata ? Jak miałem 0:00 Very Happy. Chyba nie wytrzymał nerwowo, bo sobie... poszedł hehe Smile.

Ps. To sie nazywa pełne wykorzystanie czasu Razz.

Willy
Nowy

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 12:33 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

hehe gratuluję, mi na kurniku udaje się wygrywać co najwyżej z 1300
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 6:08 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Od siebie dodam, ze ranki na kurze nie sa zbyt wyrownane. Sa kolesie co maja 1500 bo dostaja BATY od 2000, wiec wyzej nie przeskocza. Natomiast normalnych 1500 kroja na kawaleczki! Razz. Sa tez kolesie 1600 co graja z 1400-1500, wiec spokojnie maja wyzszy rank. Tak wiec nie musi byc niemozliwym przegrac z 1300 i wygrac z 1800. Dochodzi tez do tego forma, czas, zaangazowanie, itp.

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Gru 30, 2007 11:21 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ten to każdemu potrafi humor zepsuć... Moja mandarynka była mistrzem nad mistrzami Very Happy.

Willy, pograj więcej z żółtymi... Są na tyle zblazowani że często łatwiej ich ograć, aniżeli " młode wilki " ze słabym rankingiem, walczące zawzięcie o każdy punkcik Razz.

herring
Pion
Pion

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 2:32 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja na kurniku mam ranking w granicach 1500 i często zdarza mi sie wygrać z żółtym, czasem nawet pomarańczowym. Był w czasie mojej gry okres gdy w jeden dzień nagrałem 1700 prawie, ale następnego dnia miałem już ok 1300 (taki drastyczny spadek formy). Ostatnio trzymam się gdzieś 1550 i staram sie grac wyłącznie z 1500+, bo wtedy rozgrywka mnie satysfakcjonuje (chodzi o poziom), mogę zarobić więcej punktów, mogę tez mniej ich stracić niż w wypadku gry ze słabszym przeciwnikiem
Powrót do góry

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Sty 03, 2008 7:31 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy od motywacji. Wygrywałem już wielokrotnie z pomarańczowymi i przegrywałem z niebieskimi. Swoją drogą to fajna jest radość niebieskiego jak ze mną wygra Razz (mam zwykle wyraźnie ponad 1700).
Moje porażki ze słabymi przeciwnikami to zazwyczaj wina przekombinowania, a wiadomo, że jak się odda figurę, to nawet słaby przeciwnik zwykle to wykorzystuje.
Powrót do góry

herring
Pion
Pion

PostWysłany: Pią Sty 04, 2008 7:40 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mi satysfakcję sprawia nawet remis z lepszym przeciwnikiem. Ostatnio nawet miałem parę takich sytuacji, że przy pionku więcej czy lepszej pozycji proponowałem remis, a pomarańczowy czy inny mocny go odrzucał, a potem przegrywał.
Powrót do góry

grzybpotwor
Nowy
Nowy

PostWysłany: Nie Sty 06, 2008 6:49 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Najlepszy moj ranking na kurniku to 1820. zwykle wacha sie w granicach 1600-1700.

Polecam grac z "pomaranczowymi" w poznych godzinach nocnych bo wtedy gracze sa zmeczeni i czesciej popelniaja bledy.
Powrót do góry

JJThompson
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Sty 06, 2008 7:32 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

I daje Ci to taką samą satysfakcję jakbyś wygrał z zawodnikiem w pełni dysponowanym?

zwariowany_mszak
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Nie Sty 06, 2008 10:16 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

na kurach to rozmawiałem z paroma graczami, którzy lubią grać na więcej czasu, np. na 30 minut, to oni celowo sobie ranking zaniżają.
Pytałem, po co to robią: "no, bo jak się ma powyżej 1500 i chce się stoczył dłuższą partyjkę, to ludzie z miejsca zarzucają ci grę programem. A jak się ma te 1200 góra 1300 to śmiało siadają do stolika".

To smutne (tzn. ilość oszukistów na kurniku), ale tak na ogół ludzie już muszą robić. Tzw. "kontroszustwo" - gdy chcesz zagrać na kurach uczciwie i na dłuższą, to sam musisz nabić wstecznie ranking.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

chess_amator
Goniec
Goniec

PostWysłany: Nie Sty 06, 2008 10:18 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Idea Ciekawie ilu jest zawodnikow chetnych do gry na kurniku partii trwajacych 10-30min. Pytanie JAK ich znalezc (najlepiej od 1500 do 1800).

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Sty 06, 2008 10:30 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Panowie, olejcie ten Kurnik — i problem z głowy. Na takim Playchessie nie mam zwykle problemu z chętnymi do gier 30'+30" lub 60' i jakoś nikt mi nigdy nic nie zarzucił (kilkaset partii w tempie godzinnym, maksymalny ranking: około 1750). Inna sprawa, że mają tam jakieś zabezpieczenia, może więc zaufanie jest większe... Dużo mniej ludzi gra na FICS, ale wystarczy trochę poczekać, działa też tam grupa STC Bunch (chyba od slow time control; są także na dwóch innych serwerach).

zwariowany_mszak
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Nie Sty 06, 2008 11:18 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

no zabezpieczenia nic nie da, jak ktoś wybitnie chce kantować, to dwa komputry sobie uruchomi... na to nie ma sposobu

ale skoro mówisz, że na tych playchessie (osobiście nie grałem tam jeszcze) nie ma takiej epidemii 'programistów', to chwała temu serwisowi Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Strona 1 z 2