Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Centralny Rejestr Członków Polskiego Związku Szachowego

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Takijeden
Nowy

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 2:29 pm
Temat postu: Centralny Rejestr Członków Polskiego Związku Szachowego
Odpowiedz z cytatem

Kiedyś na waszej stronie trafiłem na stronę internetową zawierającą baze danych wszystkich klubów w Polsce!
Było tam coś takiego, że wybieraliśmy sobie województwo, potem miasto i na końcu klub i nie dość, że mieliśmy adres klubu, to jeszcze pełną listę członków wraz rankingami. Wiecie może o jaką stronę mi chodzi?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Warcabista
Pion
Pion

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 2:56 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To o czym mówisz jest na stronie Polskiego Związku Szachowego.

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Paź 05, 2008 5:18 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Centralny Rejestr Członków Polskiego Związku Szachowego
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

salamndra
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 10:44 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Co trzeba zrobić,aby być w Centralnym Rejestrze działaczem ?
Jakie są kryteria definicji działacza szachowego ?
Powrót do góry

don Pablo
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 11:36 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czym są "Uwagi publiczne" ?
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 12:24 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

salamndra napisał:
Przyznam się, że nie wiem.
Zawodnik, sędzia, szkoleniowiec muszą mieć licencję (czyli jest jakiś dokument). Dla zawodnika jest to dokument wystarczający. Sędzia i szkoleniowiec muszą mieć dokument potwierdzający zdanie egzaminu kwalifikacyjnego (egzamin sędziowski, instruktorski, dyplom trenera).
Ale "działacz"? Jeden z czołowych działaczy Szczecińskiego Towarzystwa Szachowego jakim jest acidity, w CR nie ma tej adnotacji. Z Zarządu Śląskiego Związku Szachowego tylko jedna osoba może się poszczycić adnotacją "działacz".
Z Zarządu PZSzach tylko kilka osób "jest działaczem". Z kandydatów na Prezesa PZSzach cała trójka nie ma takiej adnotacji.

don Pablo napisał:
Wpisy "inne" dostępne (możliwe do przeczytania) dla ogółu (czyli dla wszystkich).
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

don Pablo
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 12:52 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja się nie znam, ale wiem że mój prezes jest działaczem zapewne dlatego, że został gdzieśtam wybrany, ale sam nie wiem gdzie. Very Happy
To gdzieś określił pewien sędzia "Tam są tacy już leciwi prezesi, że kilka zjazdów i już ich z nami nie ma". I ma taki fajny emblemacik na marynarce Very Happy

Ale, np. jak Ty tpp masz przy uwagach publicznych "KA-1665" co to oznacza?
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 1:06 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

don Pablo napisał:
jak Ty tpp masz przy uwagach publicznych "KA-1665" co to oznacza?
Numer ewidencyjny w rejestrze KKiE ŚlZSzach. Czyli nic szczególnego. Jednak niektóre osoby mogą mieć wpisany np. klub, który "zniknął" w ostatnim czasie, a było ich sporo.

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Sty 01, 2009 9:29 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tpp napisał:
salamndra napisał:
Przyznam się, że nie wiem.
Zawodnik, sędzia, szkoleniowiec muszą mieć licencję (czyli jest jakiś dokument). Dla zawodnika jest to dokument wystarczający. Sędzia i szkoleniowiec muszą mieć dokument potwierdzający zdanie egzaminu kwalifikacyjnego (egzamin sędziowski, instruktorski, dyplom trenera).
Ale "działacz"? Jeden z czołowych działaczy Szczecińskiego Towarzystwa Szachowego jakim jest acidity, w CR nie ma tej adnotacji. Z Zarządu Śląskiego Związku Szachowego tylko jedna osoba może się poszczycić adnotacją "działacz".
Z Zarządu PZSzach tylko kilka osób "jest działaczem". Z kandydatów na Prezesa PZSzach cała trójka nie ma takiej adnotacji.

don Pablo napisał:
Wpisy "inne" dostępne (możliwe do przeczytania) dla ogółu (czyli dla wszystkich).
Obecnie nazywa się Klub Szachowy Gryf Szczecin. Zmiana nazwy podyktowana była głównie tym, że ciągle nas "przekręcali", jak np. tpp Wink albo "skracali" w różnoraki sposób. W nazwie mieliśmy nie Towarzystwo, tylko Stowarzyszenie.

Pole uwagi, to pole w którym zarządzający w rejestrze, może wpisać różne notatki, tak jak np. zmiana nazwy klubu, albo nazwa klubu zawodnika, który posiada kategorię centralną, jest zarejestrowany w WZSzach, a w PZSzach brakuje jego sztywnej karty.
Jeśli chodzi o CR i to co mnie dotyczy, to nie ma tam także informacji na temat moich uprawnień instruktora szachów pomimo, iż posiadam licencję (chyba poczta zagubiła dokumenty)
Nie jestem oznaczony jako działacz, podobnie jak kilku moich kolegów i koleżanek, nie ma tam także zawodników klubu, którzy nie są zarejestrowani w WZSzach. W kwestii zawodników bez rejestracji nie ma podstaw aby ich tam ewidencjonować, natomiast działaczy... Tu sprawa jest skomplikowana. Działacz, to osoba, która piastuje jakąś funkcję w klubie np. członek zarządu, prezes, komisja rewizyjna. Gdybym miał zgadywać, to wg mnie podstawą do umieszczenia wpisu działacz, byłyby protokoły z Walnego Zgromadzenia Członków. Jeśli mam rację, to i tak, sam protokół nie będzie wystarczający, bo wśród działaczy, zdarzają się osoby, które nie są szachistami i nie muszą rejestrować się w WZSzach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Strona 1 z 1