| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
wojniz Pion

|
Wysłany: Sob Lut 19, 2005 1:02 pm Temat postu: Mój System w Praktyce |
|
|
|
Czy idee zawarte w książce "Mój System w Praktyce" są nadal aktualne?? |
|
| Powrót do góry |
|
kotovnik Nowy

|
Wysłany: Pon Lut 21, 2005 7:25 pm Temat postu: |
|
|
|
Stary wez lepiej nie sluchaj ludzi co tu gadaja tylko czytaj to co pisze nimzo, bo oni to tak pierdo...ze mala bania. jest ich 3 lub 4 maja max 2ki a gadaja jakby progresowali 100pkt elo na kwartal.
nara |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 21, 2005 8:56 pm Temat postu: |
|
|
|
O ile dobrze zrozumiałem autora tematu to Go interesuje czy warto czytać.
A w odpowiedzi: weź pod uwagę, że Nimzowitsch po zastosowaniu "systemu" już nie tak dobrze wypadał w turniejach. Jednakże wiele jego spostrzeżeń należy wziąć pod uwagę. Czyli czytać ale z rozmysłem, tą oraz również inne publikacje. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Wto Lut 22, 2005 9:05 am Temat postu: |
|
|
|
Podobno nasi GM polecają jego książki. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
mrozik Skoczek

|
Wysłany: Czw Mar 24, 2005 11:53 am Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | | A w odpowiedzi: weź pod uwagę, że Nimzowitsch po zastosowaniu "systemu" już nie tak dobrze wypadał w turniejach. |
Dziwny pogląd
Wręcz zabawny...
Mój System i Mój system w praktyce to dzieła klasyczne, obowiązkowa lektura dla każdego szachisty, a tu taka niespodzinaka...
Warto czytać i to nie raz!!! |
|
| Powrót do góry |
|
Last_Knight Goniec

|
Wysłany: Czw Mar 24, 2005 1:01 pm Temat postu: |
|
|
|
| kotovnik napisał: | Stary wez lepiej nie sluchaj ludzi co tu gadaja tylko czytaj to co pisze nimzo, bo oni to tak pierdo...ze mala bania. jest ich 3 lub 4 maja max 2ki a gadaja jakby progresowali 100pkt elo na kwartal.
nara |
Inteligentna wypowiedź....Kasparow też ma według ciebie max II? W końcu nie progresuje 100pkt elo na kwartał.
Wracają do głównego tematu...
Czytać? TAK!
Stosować w praktyce? Niekoniecznie  _________________ "Czasami myślę, że Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje możliwości"
//Oscar Wilde// |
|
| Powrót do góry |
|
TS__ Nowy

|
Wysłany: Czw Mar 24, 2005 1:54 pm Temat postu: |
|
|
|
Przeczytałem obie czy zrozumiałem zawarte idee w nich są aktualne stosując w praktyce a jest to trudne można odnieść sukces tak sądze |
|
| Powrót do góry |
|
EnderTKD Nowy

|
Wysłany: Sro Mar 30, 2005 4:43 pm Temat postu: Re: Mój System w Praktyce |
|
|
|
| wojniz napisał: | | Czy idee zawarte w książce "Mój System w Praktyce" są nadal aktualne?? |
warto przeczytac w oryginale.polskie tlumaczenie to koszmar...
idee beda aktualne juz zawsze  |
|
| Powrót do góry |
|
|