| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
neosceptyk Nowy

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 11:12 am Temat postu: Kto z czołówki gra na kurniku? |
|
|
|
Mam pytanie, czy wiecie kto z polskiej czołówki gra na kurniku i ewentualnie pod jakim nickiem? Być może ten temat był kiedyś poruszany, ale nie znalazłem żadnej informacji, dlatego zakładam nowy temat.
Dzięki z góry! |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 11:27 am Temat postu: |
|
|
|
Witalis Sapis mm 24XX - itor (2706)
Więcej niestety nie znam:p _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym |
|
| Powrót do góry |
|
morton Skoczek

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 7:17 pm Temat postu: |
|
|
|
| Ediii napisał: | Witalis Sapis mm 24XX - itor (2706)
Więcej niestety nie znam:p |
Itor w przeciągu ponad pół roku (co najmniej) nie zagrał żadnej partii rankingowej, w zasadzie to wątpliwe jest dla mnie to, że nabił sobie uczciwie te 2706... |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 7:20 pm Temat postu: |
|
|
|
| morton napisał: | | Ediii napisał: | Witalis Sapis mm 24XX - itor (2706)
Więcej niestety nie znam:p |
Itor w przeciągu ponad pół roku (co najmniej) nie zagrał żadnej partii rankingowej, w zasadzie to wątpliwe jest dla mnie to, że nabił sobie uczciwie te 2706... | Itor miał kiedyś ranking maksymalny 3000 i bez watpienia grał uczciwie, tyle że poziom szachistów na kurniku był bardzo niski. |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 7:59 pm Temat postu: |
|
|
|
| morton napisał: | | Itor w przeciągu ponad pół roku (co najmniej) nie zagrał żadnej partii rankingowej | Prawdopodobnie przeniósł się na serwery z zawodnikami na wyższym poziomie. A mając IM, na płatnych ma bezpłatnie (warto robić IMa)
Bardzo mało zawodników utytułowanych gra na bezpłatnych serwerach. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 8:50 pm Temat postu: |
|
|
|
może nie ścisła czołówka ale...
darmik = Dariusz Mikrut około 2400
allmaster, amaster = Rafał Lubczyński 2368
ilmarp, klinch = Michał Luch około 2400
tpp ma racje graczy wiekszego formatu prózno szukać na kurniku, na playchess mozna juz spotkać GM polskich bez problemu :] _________________ Mateusz Hauschild
gg : 5806589 |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2006 9:06 pm Temat postu: |
|
|
|
Gdyby Itor obecnie miał od nowa budować ranking, to 2300 z pewnością by nie przekroczył. |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Sro Lut 01, 2006 12:23 am Temat postu: |
|
|
|
Ja dam sobie rękę obciąć że by przekroczył! Jeśli by mu zależało i by grał "swoje" to by przekroczył bez problemu... _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Sro Lut 01, 2006 8:21 am Temat postu: |
|
|
|
Ja tam sobie niczego nie dam obciąć, póki co narazie wszystko co mógłbym obciąć jeszcze używam.
Niemniej jednak też uważam, że dałby sobie radę z budową rankingu od nowa.
Tylko kompiarze mogliby go skutecznie powstrzymać, myślę, że mogliby. |
|
| Powrót do góry |
|
adam-p Pion

|
Wysłany: Sob Lut 04, 2006 9:38 pm Temat postu: |
|
|
|
| Ediii napisał: | | Ja dam sobie rękę obciąć że by przekroczył! Jeśli by mu zależało i by grał "swoje" to by przekroczył bez problemu... |
Gdybanie zostawcie gościom, ja akurat widzialem jak gra Itor, zawsze ma kupe widzów i wogóle.3000 to nie sadze zeby gral na takim poziomie zeby zmiekczyc caly serwer(tyle to moze by mial mój komp a Itor raczej nie dał by mu rady.. bo mu proponowałem .PS.Sa tez inni gracze co wiedza o co chodzi w 3+0 i maja ponad 2K. |
|
| Powrót do góry |
|
kaber Nowy

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 11:15 am Temat postu: |
|
|
|
Nie wierze w uczciwie zrobiony ranking 3000 przez itora. Zwlaszcza, ze nie bylo z tym rankingiem powiazanych zadnych partii. Nie wierze ze algorytm stosowany na kurniku pozwala w ogole na zrobienie rankingu 3000 z ludzmi, ktorzy mieli wtedy rankingi o ponad 1200 punktow nizsze. Gralem kiedys jedna partie towarzyska z itorem na kurniku i ledwo wygral - tylko na czas w martwej remisowce. I to ja mialem lagi a nie on. |
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 3:25 pm Temat postu: |
|
|
|
Śmieszna ta dyskusja, ale jako że i na temat śmieszny zeszła, to może nie ma się co dziwić. Nie myślałem, że w ogóle ktoś na poważnie bierze zrobienie rankingu 3000+ na kurniku.
Jeśli itor rzeczywiście gra z siłą co najmniej 400 punktów wiekszą od pozostałych najsilniejszych użytkowników kurnika - niech się przeniesie na playchess, znajdzie tam sobie godniejszych rywali  Czy wyznawcy itora wierzący w jego ranking uważają, że tam też byłby gwiazdą?
Jeśli jego obecny ranking był zrobiony uczciwie, czemu nie grywa już partii rankingowych? Skoro piszecie że mógłby rank zbudować od początku, to tym bardziej nie powinien mieć problemów z jego obroną.  _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić? |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 7:22 pm Temat postu: |
|
|
|
Moim zdaniem jest wieeelu lepszych graczy od Itora.
Kaber ja z Itorem na kurniku grałem 3 partie towarzyskie i 2 razy przegrałem w równej końcówce(ktoś kto potrafi grać końcówki na pizomie I kategorii to nie przegrałby tego) i raz przegrałem przez swój błąd w grze środkowej.
Nie wiem czy ten ranking przez Itora był ugrany uczciwie. Jednak trzeba przyznać, że Itorowi na rankingu bardzo zależało przez tą szkółkę szachową. Jak ludzie widzą na kurniku kolesia o rankingu 3000, to sie podniecają i od razu sie zapisują, a jakby Itor miał ok. 2200, to pies z kulawą nogą by tam nie zajrzał.
Brainworker myślę podobnie jak Ty w tej kwestii. Była sytuacja, że ktoś sie włamał na nicka Itora i nieźle mu ranka obniżył. Dlaczego więc wtedy Itor nie grał rankingowych, żeby odrobić straty??
I jeszcze odpowiedźcie sobie na pytanie- kiedy Itor zrobił ten swój ranking? Ano wtedy, gdy "kompiarze" mieli łatwe życie i sobie spokojnie mogli nabijać ranking. Wtedy jak ktoś nie migał, to nikt nawet nie pomyślał, że mógł być oszustem. Wtedy ludzie nie zwracali uwagi na to, że ktoś wykonuje bardzo regularne posunięcia np. co 3 sekundy. Itor wtedy też mógł sobie spokojnie pykać programem.
Pamiętam jedną ciekawą sytuację. Kiedyś gdy Itor miał jeszcze ranking 3000, to pewien czerwony ok. 2200(nicka nie pamiętam, bo jakiś dziwny był) wyzwał go na partię rankingową przy wielu świadkach. Oczywiście wszyscy kibice chcieli wtedy, żeby Itor przyjął wyzwanie. Niestety Itor odmówił.
I tak sie zastanawiam dlaczego odmówił. Moim zdaniem po prostu spękał. Ja uważam, że tamten czerwony by wygrał z Itorem(widziałem jak ten czerwony gra, grę środkową miał świetnie opanowaną i był sporo groźniejszy od Itora).
PS: oczywiście to są tylko moje przypuszczenia. |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 8:30 pm Temat postu: |
|
|
|
Zależy o jaką groźną grę Ci chodzi Luke... Witalis Sapis gra spokojnie więc trudno mu być groźnym czy coś...W każdym razie ja widziałem jego wiele partii (chyba wszystkie na kurniku...) i praktycznie tylko głupek by osądził go o grę komputerem! Poza tym my sbie możemy gdybać!! Rozmawiałem kiedyś z Dariuszem Mikrutem ( darmik ) i on powiedział że Itor jest zdecydowanie najlepszy na kurniku więc nie ma sie co dziwić że ma taki wysoki ranking!!
A jeszcze jedna rzecz która mnie rozsmieszyła... Luke sam pisałeś że jak grasz na 3 minuty to grasz na czas...może Itor też i gdyby wykorzystał więcej swojego czasu to nie mielibyście remisowej końcówki...  _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym |
|
| Powrót do góry |
|
|