| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Lopez Nowy

|
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 9:23 pm Temat postu: Jakie macie kategorie bądz rankingi? |
|
|
|
Witam mam do was pytanie jakie posiadacie kategorie bądz rankingi w ile czasu zajelo wam ugranie takiego rankingu ja osobiście pochwale sie gram od niecałego roku a ugrałem juz czwórke
Pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
The Sant$ Nowy

|
Wysłany: Wto Mar 07, 2006 8:27 pm Temat postu: |
|
|
|
Powiem Ci tyle, czwórke zrobiłem po przeczytaniu książki " Szachy dla Żółtodziobów" . To niecałe dwa tygodnie. Wcześniej umiałem tylko poruszać bierkami a partie zaczynałem 1.a2-a4 2.Wa3
chodzę do klubu szachowego dla młodzieży i starszych i mam III kategorie . Dalej to moim zdaniem jest trudno ... |
|
| Powrót do góry |
|
_sephiroth Nowy

|
Wysłany: Sro Mar 08, 2006 10:36 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja nie mam kategorii. Jestem juz starszym graczem (21lat), czasami pojde zagrac do klubu, tam na 16 startujacych 8 ma Ikat i wyzej, II kat ma kolejnych 4. Jak dla mnie poziom gry wystarczający, Generalnie 50% pojedynków z IIkat wygrywam, a tak 40% z I kat co uważam za dosc dobry rezultat. Mimo, ze nie mam tej kategorii, chlopcem do bicia nie jestem, ale dużo cwicze, rozwiazuję zadania, staram się opanowac glowne linie najpopularniejszych otwarc. Tak na poważnie cwicze od roku, a za rok chce miec juz minimum II, ale moim celem jest I kat. |
|
| Powrót do góry |
|
szatan21 Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
fefu Nowy

|
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 7:54 am Temat postu: |
|
|
|
zacząłem grać mając 10 lat. po roku gry zdobyłem IV kat, a po następnym II:) nie miałem szansy mieć III;( ale tak wyszło że się zatrzymałem na tej II, ale niedługo mam zamiar wróćić na serio do gry i zrobić I  oże się uda:) |
|
| Powrót do góry |
|
szatan21 Nowy

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 7:14 pm Temat postu: |
|
|
|
Male sprostowanie...  Juz nie mam III  Wlasnie zrobilem II kategorie  A z drugiej strony jakie to proste  |
|
| Powrót do góry |
|
Strider Nowy

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 2:17 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja gram tak "ostro" od dwóch miesięcy i jak na razie nie osiągam żadnych wyników. W playchess.com mam ranking powyżej 1700 a na kurniku 1200 ;]
Przy czym na obu serwerach rozegrałem podobną liczbę partii:)
Ciekawe... |
|
| Powrót do góry |
|
The Sant$ Nowy

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 3:47 pm Temat postu: |
|
|
|
Tak Strider , super  . Wyniki na serwerach nie określają siły gry, czy Ty jeszcze nie wiesz o tym ? Można taki rank nabić na słabeuszach albo na bardzo mocnych zawodnikach  |
|
| Powrót do góry |
|
Strider Nowy

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 5:58 pm Temat postu: |
|
|
|
Heh, no szczerze to nie wiedziałem. To skąd wiecie jaki macie ranking? Myślę, że z garczami na moim poziomie to raczej wygrywam. Bo tak starałem się grać patrząc na ranking. |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 6:28 pm Temat postu: |
|
|
|
The Sant a Twoim zdaniem jaki sposób nabicia rankingu jest łatwiejszy? Moim zdaniem jednak łatwiej jest zrobić duży ranking grając z zawodnikami o wysokich rankingach. |
|
| Powrót do góry |
|
Strider Nowy

|
Wysłany: Nie Maj 14, 2006 6:42 pm Temat postu: |
|
|
|
Ik85 dlaczego tak myślisz?
Przecież analogicznie rozumując większe szanse na wygraną ma się z graczem o niskim rankingu, choć nie zawsze. |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 12:12 am Temat postu: |
|
|
|
Łatwiej wygrać i łatwiej stracić dużo punktów ;] Ja mam IV kategorie, a na kurniku oscyluję między 1550 a 1650 ;] _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 9:40 am Temat postu: |
|
|
|
Strider ja to wiem z własnego doświadczenia. Kiedyś grałem na kurniku partie na ok. 20 minut i na 20 minut grają głównie zieloni, więc zdecydowana większość moich rywali byli zieloni. Przy moim rankingu za wygraną z zielonym dostaje 3-5 punktów, a za porażkę tracę 30. Średnio za ogranie zielonego dostaje 4 pkt, więc jeżeli wygram 7 partii a potem zdarzy mi sie wpadka i jedną partię przegram, to jestem na minusie. Żeby wyjść na jakiś + to musiałbym wygrać 9/10 partii a wierz mi, że to nie jest takie łatwe, zawsze po drodze sie przytrafi jakaś wpadka.
Grając z pomarańczowymi jest mi znacznie łatwiej poprawić ranking, gdyż wystarczy mi że wygram 2-3 partie na 10 rozegranych i ranking idzie w górę. Niestety pomarańczowi grają niemal zawsze na 3 minuty  . |
|
| Powrót do góry |
|
kaber Nowy

|
Wysłany: Pon Maj 15, 2006 9:45 am Temat postu: |
|
|
|
Dziwie sie troche tej waszej dyskusji na temat sposobow pobijania rankingow np. na kurniku. Jak osiagnac 1600 i wiecej.
Ja tam grajac na kurniku myslalem tylko o samych partiach i bez problemu zrobilem okolo 2100. |
|
| Powrót do góry |
|
zxczxc Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
|