| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mikasek1992 Nowy

|
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 7:58 pm Temat postu: Kramnik czy Topałow |
|
|
|
gdyby mial zdarzyc sie ten mecz pomiedzy nimi to uwazam ze wygralby kramnik a wy jak uwazacie uzasadnijcie to kramnik czy tapalow |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 8:40 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie wiem jak tapalow ale Topałow z Kramnikiem pewnie zagra.
A dlaczego uważasz, że ten a nie drugi? Uzasadnij (jak sam napisałeś). _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
mikasek1992 Nowy

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 12:51 pm Temat postu: |
|
|
|
nigdy niepisze z duzych liter na kopie imion ani nazwisk a tak wogle to zalozylem ten temat i ja prosze was o uzasadnienie a ja to chyba niemusze ale moge bo dlamnie liczy sie tylko wasza odpowiedz kramnik czy tapalow prosze o uzasadnienie |
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 2:37 pm Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 2:38 pm Temat postu: |
|
|
|
| mikasek1992 napisał: | | nigdy niepisze z duzych liter na kopie imion ani nazwisk |
A ja odpowiedziałem i skasowałem odpowiedź — postanowiłem takie posty bojkotować. I dla zasady, i dlatego, że nie chce mi się czytać dwa, trzy razy zdania pozbawionego wielkich liter i interpunkcji, żeby dojść, o co chodzi.
A tpp chyba nie chodziło o wielkość pierwszej litery w nazwisku Topałowa. Nie wiesz, jak się nazywa, nie wiesz nawet, że gra z Kramnikiem we wrześniu o mistrzostwo (sądząc po trybie pierwszego zdania). To na jakiej podstawie mówisz o szansach?
Przy okazji: do czego prowadzi brak jednego przecinka po wtrąceniu (z Gazeta.pl):
— To prawie zamach stanu! — zareagował prawicowy minister Claudio Scajola, gdy Prodi ogłosił zwycięstwo i zapowiedział, że zaskarży wyniki do sądu.
Zwycięzca wyborów skarży wyniki do sądu... Ciekawe. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 2:45 pm Temat postu: |
|
|
|
W szkole męczą się z czasami w angielskim, a po polsku mieszają te kilka czasów w jednym zdaniu. Nie ważne czy gra, grał, będzie grać, zagra, wygrał, przegrał, zagrał, pograł. Ważne aby wpisać i niech się czytelnik martwi "co autor miał na myśli". _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
mikasek1992 Nowy

|
Wysłany: Sob Maj 13, 2006 2:47 pm Temat postu: |
|
|
|
chodzilo mi komputerze czyli kompie ale umkla mi jedna literka (m) |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Wto Maj 16, 2006 9:32 am Temat postu: |
|
|
|
Po co się z gościem przepisujecie, niech się komp sam pyta i sam sobie odpowiada. Wszak dla niego różnicy żadnej. |
|
| Powrót do góry |
|
zxczxc Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Wto Maj 16, 2006 1:15 pm Temat postu: |
|
|
|
Ostatnim jego występem był finał Mistrzostw Rosji pod koniec 2005. Partie masz tutaj. Potem miał jeszcze grać na początku 2006 w Wijk aan Zee, ale wycofał się z powodu, jak oświadczył, problemów zdrowotnych. I chyba dobrze zrobił, po tym co pokazał w Moskwie i przykładając to do poziomu ostatniego Corus - mogło się to zakończyć tragedią  _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić? |
|
| Powrót do góry |
|
Szachman Nowy

|
Wysłany: Nie Wrz 10, 2006 7:48 pm Temat postu: |
|
|
|
Faworytem jest zapewne Topalov, który ma wyższy ranking, ale Kramnik może sprawić niespodziankę. Obronił tytuł w meczu z bardzo wymagającym P. Leko i to ostatnią partią. Kramnik po przerwie w grze (nie wiem jaka to choroba była?) wrócił i ładnie zagrał na turnieju w Dortmundzie, więc Topalov łatwego zadania mieć nie będzie. A tak w ogóle, to ja bym wolał meczyk Topalov - Anand, którego zwycięzca byłby naprawdę aktualnym mistrzem! |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Nie Wrz 10, 2006 10:04 pm Temat postu: |
|
|
|
| Szachman napisał: | | Faworytem jest zapewne Topalov, który ma wyższy ranking, ale Kramnik może sprawić niespodziankę. | Moim skromnym zdaniem, to niespodzianką byłoby, gdyby Kramnik tego nie wygrał. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
Szachman Nowy

|
Wysłany: Pon Wrz 11, 2006 11:14 pm Temat postu: |
|
|
|
A to ciekawe. Zobaczymy już niedługo. |
|
| Powrót do góry |