| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lk85 Hetman

|
Wysłany: Wto Lut 14, 2006 11:19 pm Temat postu: |
|
|
|
Arkoski ale trzeba brać pod uwagę ranking gracza, a dla zawodnika ok. 1200 to te partie są ok  . |
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Czw Mar 09, 2006 11:25 pm Temat postu: |
|
|
|
| zxczxc napisał: | | w tej parti nie ma jakichs efektownych kombiacji... |
Cholera musiałem przegapić tą, w której były...
| zxczxc napisał: | | ...ale pokaze ja z powodu(...) |
Zawsze sobie jakiś znajdziesz niestety Stary nie uważasz że co za dużo to niezdrowo  _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić? |
|
| Powrót do góry |
|
zxczxc Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pią Mar 10, 2006 12:46 pm Temat postu: |
|
|
|
Zxczxc nie przejmuj sie. Brainworker to jeden z najbardziej konfliktowych ludzi na forum i zawsze szuka dziury w całym  . Pewnie sam ma jakieś kompleksy  . |
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Pią Mar 10, 2006 1:54 pm Temat postu: |
|
|
|
Miło jest być "naj" choćby w tej kategorii  (taka interpretacja to jedna z zalet bycia płytkim  ) _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić? |
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 10:45 pm Temat postu: |
|
|
|
Mnie nie o poziom tych partii się rozchodzi, tylko o ich ilość.
Moja uwaga dotyczyła pierwszej partii. _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić? |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Wto Kwi 04, 2006 6:47 am Temat postu: |
|
|
|
| zxczxc napisał: | nie uwazam aby moje partie byly na nizszym poziomie .... zwazywszy ze ja gram na 10 min a powyzsza partia byla na 20 +10
|
To może teraz zagraj partię w tempie "20 + 10" i jeśli partia okaże się ładniejsza, sukcesywnie wydłużaj tempo gry.
Wszyscy wtedy powinni być zadowoleni, gdyż wzrośnie jakość Twoich partii, a także - co równie ważne - zmniejszy się ich ilość  |
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
Wysłany: Sob Kwi 29, 2006 10:07 am Temat postu: |
|
|
|
| zxczxc napisał: | moze macie jakies rady aby takie przeoczenia sie nie zdarzały  |
Ja mam jedną. Czas, który przeznaczasz na spamowanie tego wątku zainwestuj w rzetelną pracę nad szachami. Efekty przyjdą błyskawicznie. _________________ W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić? |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Czw Maj 11, 2006 10:01 pm Temat postu: |
|
|
|
| 2x zxc napisał: | gdyby biale zagraly 29. ... Nh5 bylby remis hmm jest całkiem sporo mozliwosci ruchowych białych ale nie ma ratunku przed wiecznym szachem, lub zamatowaniem bialych
ps. ciekawi mnie gracz z jakim rankingiem znalazlby ten ratujacy ruch ... w parti na 10 min chyba nawet czerwony z kurnika mialby problem |
Naprawdę przemyślałeś to o czym tu piszesz
Człowieku, odpuść sobie zamieszczanie takich smutnych historii
Przejrzyj sobie za to powyższą partię mattihau i gdy zagrasz coś podobnego to wtedy tu umieść  |
|
| Powrót do góry |
|
zxczxc Pion

|
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 6:09 pm Temat postu: |
|
|
|
to ty chyba nie przemyslales tego co napisalem, nie pisalem przeciez ze jest to wybitna partia ale chodzi mi o ruch który wedlug mnie zasluguje na (!!!) a jak juz ochłoniesz to sproboj przemyslec ten ruch, napewno każdy miłośnik szachów chciałby aby mu pokazywano takie ruchu i własnie to robie nawet jesli znajda sie osoby ktorym sie to nie podaba, a tacy ludzie chyba nie pasuja do szachow bardziej wiadziałbym ich na stadionach piłkarskich w rolach "kibiców" jak to mozna bylo niedawno obejrzec w TV
a ten ruch mi sie podoba i nadawalby sie wedlug mnie do publikacji w jakiejs ksiazce dla zaawansowanych  jako zadanie : jaki ruch powinny wykonac czarne aby zremisowac |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 7:29 pm Temat postu: |
|
|
|
Skończcie sie już czepiać tego zxczxc. Że wam sie nie podobają jego partie to nie znaczy, że nie ma osób które je analizują. Ja przyznam sie szczerze, że raczej nie analizuję partii z tego działu(ostatnio nic nie analizuje), jednak nie mam nic przeciwko temu, żeby partie były tu podawane. Wiadomo, że dla wielu z was te partie są na zbyt niskim poziomie, jednak nie każdy na forum prezentuje wysoki poziom gry. Jest bardzo wielu niezarejestrowanych użytkowników, którzy pewnie te partie przeglądają.
Nie wiem co sie wogóle dzieje z tym forum. Co wchodzę do jakiegoś tematu to jeden użytkownik wypomina coś drugiemu  . |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 8:18 pm Temat postu: |
|
|
|
| zxczxc napisał: | to ty chyba nie przemyslales tego co napisalem, nie pisalem przeciez ze jest to wybitna partia ale chodzi mi o ruch który wedlug mnie zasluguje na (!!!) a jak juz ochłoniesz to sproboj przemyslec ten ruch, napewno każdy miłośnik szachów chciałby aby mu pokazywano takie ruchu i własnie to robie nawet jesli znajda sie osoby ktorym sie to nie podaba, a tacy ludzie chyba nie pasuja do szachow bardziej wiadziałbym ich na stadionach piłkarskich w rolach "kibiców" jak to mozna bylo niedawno obejrzec w TV
a ten ruch mi sie podoba i nadawalby sie wedlug mnie do publikacji w jakiejs ksiazce dla zaawansowanych jako zadanie : jaki ruch powinny wykonac czarne aby zremisowac |
napisze to po twojemu bo chybasie nie rozumiemy gdy ja pisze w sposob inny niz ty piszesz s twoich postuf wieje nuda i nie wiem czy zauwazyles ale nikt nie odpowiada na twoje fascynujace zagadnienia.
No może z wyjątkiem twojego adwokata lk85, który też nie analizuje. |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 8:37 pm Temat postu: |
|
|
|
Bigran ale weź pod uwagę, że zarejestrowani użytkownicy stanowią tylko odsetek(może z 5-10%) ludzi czytających to forum.
Jeżeli Cie to nudzi to nie czytaj- proste. Mi sie nie chce analizować więc nie analizuję, ale podziwiam chłopaka za jego chęci do szachów, za to, że chce mu sie analizować swoje partie i że chce sie podzielić nimi z innymi.
To jest forum publiczne i każdy ma do niego takie samo prawo. A może zxczxc uważa Twoje posty za głupie??
zxczxc pisz dalej, napewno są na forum osoby, które analizują Twoje partie. |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Pią Maj 12, 2006 8:52 pm Temat postu: |
|
|
|
| double zxc napisał: | | 29. h3{po tym ruchu mogl byc remis po 29. ... Nh5} |
Lk85 pomimo, że nie analizujesz to proszę zadaj sobie trochę trudu i ustaw to na desce.
Przecież to jest niedbalstwo autora przy pisaniu swoich analiz .
A to z kolei świadczy o lekceważącym podejściu zxc(2x) do swoich niezarejestrowanych wielbicieli . |
|
| Powrót do góry |
|
|